Riool verstopt Lelystad

Een riolering verstopping in Lelystad lossen wij graag voor u op!

Als het riool verstopt raakt, dan komt dit nooit gelegen. Onze expert bij riool verstopt in Lelystad staat u dan graag bij. Hij beschikt over de juiste kennis en de middelen om elke verstopping op te lossen, hoe hardnekkig deze ook is. Bel ons en maak kennis met uw lokale expert of lees eerst even wat wij voor u kunnen betekenen.

Verstopt riool in Lelystad? Onze expert helpt u graag

Van een verstopt riool ondervindt u niets dan hinder. Niet voor niets staat onze expert uit Lelystad graag tot uw beschikking. Binnen 24 uur staat hij voor uw deur, met een goed uitgeruste servicewagen. Afhankelijk van de aard en de ernst van de verstopping kan hij het volgende voor u betekenen:

 1. Verwijdering van de verstopping met een ontstoppingsveer.
 2. Verwijdering van de verstopping met verenmachine of hogedrukreiniger.
 3. Inspectie ter opsporing van de verstopping
 4. Inspectie ter opsporing van eventuele defecten, zoals leidingbreuken
 5. Reparatie, renovatie of vervanging van leidingen
 6. Preventieve reiniging om verstoppingen te voorkomen

Riolering verstopt in Lelystad: dit is hoe het kan gebeuren

Waardoor is uw riolering verstopt geraakt? Onze expert uit Lelystad kan dit voor u uitzoeken. Helaas weten we uit ervaring dat een riolering op verschillende manieren verstopt kan raken. Hopelijk is de oorzaak niet al te ernstig, maar u weet maar nooit....

 1. U heeft te veel resten ineens doorgespoeld. Denk bijvoorbeeld aan overmatig gebruik van wc-papier.
 2. U heeft een product doorgespoeld dat niet in de riolering mag. Bijvoorbeeld een pan met vet, vochtige doekjes of maandverband.
 3. Heeft u onlangs chemicaliën gebruikt? Deze kunnen één of meerdere leidingen hebben beschadigd.
 4. Door jarenlang gebruik is een leiding gaandeweg dichtgeslibd.
 5. Mogelijk zit er een blokkade in de hoofdleiding. Hier kunt u aan denken als er meerdere sanitaire voorzieningen niet meer werken.
 6. Een leiding is verzakt, gescheurd of gebroken. Misschien door slijtage of door druk van buitenaf.
 7. In één of meerdere leidingen groeien boomwortels. Deze belemmeren de doorgang van alle doorgespoelde resten.
 8. Riool verstopt in Lelystad? Ook de gemeente moet soms werkzaamheden uitvoeren. Tijdens deze werken kunnen er fouten worden gemaakt en kan uw riolering gebreken gaan vertonen.

Kunt u zelf iets tegen het verstopte riool ondernemen?

Niet als er ernstigere oorzaken aan de verstopping ten grondslag liggen, zoals een leidingbreuk. Lichte verstoppingen zou u wel zelf kunnen oplossen, bijvoorbeeld met een rubberen ontstopper of met een mengsel van soda en heet water. Voor andere doe-het-zelfmiddelen willen we een paar waarschuwingen afgeven.

1. Pas op met chemische ontstoppingsmiddelen
Deze middelen bevatten bijtende stoffen die uw leidingen kunnen beschadigen. Bovendien verstoren de chemicaliën de waterzuivering van het rioleringsstelsel.

2. Pas op met ontstoppingsveren
Een ontstoppingsveer kan uitschieten en leidingen bekrassen of doorboren. Gebruik deze alleen als u er al wat ervaring mee heeft.

Riool verstopt in Lelystad? Kies voor een deskundige

Raakt uw riool verstopt tijdens of na een wasbeurt of toiletbezoek? Voor Lelystad en omgeving kunnen we zeer bekwame vakmannen inzetten. Bel ons voor een afspraak en u wordt binnen 24 uur van die nare verstopping verlost!

Riool verstopt in Lelystad?

Wij staan 24/7 voor u klaar!